Sportacus și Ștefania

„Hai, hai, hai în orășelul Leneș!” doar copii generației 2000 vor înțelege acest refren, pentru că face parte din binecunoscutul desen Lazy Town. Desenele și complexitatea acestora diferă în funcție de generații, de lumi și de concepțiile pe care oamenii le aveau atunci. Firește că și evoluția tehnologiei are un rol extrem de important aici, pentru că desenele sunt pe atât mai complexe cu cât tehnologia a avansat.

Orășelul leneș este un serial ce își are începuturile în Islanda, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite.  Principalele personaje din acest serial sun Sportacus, Ștefania și Robbie Putrezitul. Ce este interesant și oarecum special la acest serial, e că Orășelul leneș e o combinație de acțiune live, marionete și desene animate generate de computer.

Ideea principală a acestui serial, este că ar trebui să avem un stil de viață sănătos. Lumea creată este dinamică, cu susul în jos oarecum și plină de muzică și cântecele vesele care să le atragă atenția copiilor.

S-au produs destul de multe schimbări în acest serial de-a lungul timpului. Mai exact, din sezonul 3 se schimbă și logoul seriei și este introdusă o nouă actriță în locul Ștefaniei care crescuse și nu mai putea juca acel rol. Totodată și grafica este îmbunătățită și păpușile par să aibă un aspect mai real.

Personajele principale

Sportacus

Sportacus

Sportacus este un erou în adevăratul sens al cuvântului. Acesta este un sportiv foarte bun, ba mai bine zis chiar un acrobat desăvârșit pentru că face foarte multe mișcări grele în aer dar tot timpul aterizează în picioare. Pare să fie genul de personaj asemeni căruia orice copil și-ar dori să fie.  Ce mai este interesant la acest personaj e că-i place să folosească obiectele din jurul lui într-un mod total neașteptat.  E răbdător cu cei mici,drăguț și foarte înțelegător. Preferă să nu le spună copiilor din oraș ce le este interzis și vrea să fie un bun exemplu pentru toți prin stilul de viață sănătos pe care îl adoptă.  Cea mai bună prietenă a eroului nostru este Ștefania, care nu este orice fel de fetiță, ci este nepoata primarului.

Sportacus este interpretat de un adevărat campion la atletism, Magnus Scheving, cvadublu campion mondial la atletism, de asemenea ocupă și locul 9 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei

Ștefania

stefania

Ștefania este o fetiță vesele, curioasă de tot ce se întâmplă în jurul ei și foarte optimistă. O calitate pe care mulți copii ar trebui să o aibă, este să fie capabili să învețe din propriile lor greșeli. E adorată în general de fetițe pentru că are părul și rochița roz, iar asta e culoare preferată a multora. Ea ajunge în Orășelul Leneș și întâlnește o mulțime nebună de copii și chiar și adulți, în această categorie intrând și personajul negativ Robbie Putrezitul.

Din fericire pentru Ștefania, deasupra orașului, într-un balon, trăiește Sportacus, personajul care o ajută să aibă un stil de viață sănătos. Visul Ștefaniei este să devină dansatoare și de aceea îl apreciază atât de mult pe Sportacus și-și dorește să fie și ea la fel de bună atletă ca acesta. Însă, chiar dacă nu dispune de la fel de multă flexibilitate ca Sportacus, Ștefania este o fetiță talentată cu o voce minunată.

Robbie Putrezitul

Robbie

Robbie Putrezitul este răufăcătorul Orășelului Leneș. Din vizuina lui pune tot timpul la cale planuri mișelești prin care să-l facă de râs pe Sportacus. Planurile geniale (cel puțin așa crede el) ale lui Robbie mereu dau greș, grație acrobației și inteligenței lui Sportacus. Robbie este cunoscut că este cel mai zgârcit locuitor din Orășelul Leneș, câteodată poate fi și simpatic, dar e foarte supărăcios.

Închiriere Sportacus și Ștefania - animatori pentru copii
Cost inchiriere personaj – 100 lei – o singura ora – ANIMATIE STANDARD (de Luni pana Vineri)

În ceea ce privește celelalte personaje, mai putem aminti de: Ziggy, un copilaș cu un suflet mare și cu o poftă de mâncare exagerată, Stingy, un colecționar care strânge tot ce prinde, Trixie, o fetiță foarte distrată căreia îi place să facă farse, Pixel, un băiețel captivat de tehnologie, Primarul Milford Ombun care mai are și îndeletnicirile de: poștaș, magazioner, bancher, librar, servitorul lui Bessie Ocupata și, firește, Bessie Ocupata căreia îi place să fie ca o mamă pentru toți copiii din oraș.

Așadar, Orășelul Leneș este oarecum în condradicție cu personajele din el dacă e să privim energia și atletismul de care dau dovadă personajele(Mai ales Sportacus) și totodată aduce o noutate în lumea animată a copiilor, un serial care se bazează pe stilul de viață sănătos și care promovează educația pentru sănătate.

Așadar, dacă vrei ca la petrecerea copilului tău să vină un sportiv impresionant care să facă o atmosferă incendiară împreună cu cea mai bună prietenă a lui Ștefania, care te va încânta cu melodiile ei, atunci ar trebui să vorbești cu ei și să te asiguri că vor fi liberi pe acea dată. Petrecerea copilului tău va fi diferită cu astfel de personaje, va prinde viață și va rămâne o amintire memorabilă!