Mickey și Minnie Mouse

Lumea Diseny e plină de personaje memorabile, de personaje celebre ce ne-au marcat copilăria și nouă și se pare că și copiilor noștri. Dar pentru a creea astfel de personaje, trebuie o imaginație extrem de bogată și o idee de moment genială. Acesta e secretul pentru a niște personaje de desene animate atât de cunoscute ca Mickey si Minnie Mouse,  acesta a fost secretul lui Ub Iwerks.

Acest cuplu de șoriceii antropomorfici sunt extrem de cunoscuți în luma copiilor și și-au făcut debutul în desenul Plane Crazy din 1928. De obicei, Minnie a fost caracterizată ca fiind o fată jună, care de cele mai multe ori părea să aibe rolul unei domnițe la ananghie. Minnie apare de obicei alături de iubitul ei Mickey, și de prietena ei cea mai bună Rățușca Daisy.

 

Mickey Mouse

Mickey Mouse

Mickey este un personaj mult mai complex ca prietena lui. Este foarte entuziastic și caută mereu aventuri noi și mistere noi de rezolvat. El este și liderul grupului său de prieteni, iar ca animal de companie îl are pe cățelul Pluto(Un șoarece ce are ca animal de companie un cățel), iar ca prieteni cei mai buni îi are pe Rățioul Donald și Goofy și dușmanul Pete cel Rău.

Mickey Mouse și-a făcut debutul într-un serial de testare intitulat Plane Crazy, dar debutul oficial a fost în Steamboat Willie în 1928. Acesta din urmă este și unul dintre primele desene făcute cu sunet. Însă, în studiourile Walt Disney au apărut multe neînțelegeri și chestiuni de ordin administrativ, așa că Mickey nu a mai continuat să apară în desene deși ar fi părut o idee bună.

Walt Diseny a avut inspirația pentru Mickey de la un șoarece îmblânzit be biroul său la studiourile Laugh-O-Gram. După aparăția oficială a faimosului personaj Mickey Mouse, firește că ere necesară și o prezență feminină, și astfel a fost creată și Minnie Mouse și acești doi au ajuns să fie idoli pentru copiii de atunci.

Așadar, succesul nu a întârziat să apară și cuplul Minnie a devenit celebru, a apărut în peste 130 de filme printre care The Band Concert, Brave Little Tailor și Fantasia. A fost mai mult regăsit în scurt metraje decât în filme lungi, și astfel a fost nominalizat de câteva ori pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun scurt metraj de animație. Cu Lend  A Paw, a reușit să câștige acest premiu în 1942.

 

 

Mickey Mouse este primul personaj care, în 1978, a devenit primul personaj animat care să aibă propria stea pe Aleea Celebrității din Hollywood.

Hollywood Mickey maus

 

Minnie Mouse

Minnie Mouse

În ceea ce privește relația celor doi, la început pare a fi mai mult o simplă prietenie. Minnie o fetiță muzicală energetică și copilăroasă, iar Mickey un biețel curios ce pare că o place. Cel mai important moment pentru relația lor este în desenul Mickey’s Follies, în care cântecul “Minnie’s Yoo-Hoo” este introdus pentru prima oară și ne dovedește în mod oficial relația sa cu Minnie.

Dar Mickey nu a apărut numai în desene și în vestitele seriale ce le mai putem vedea și acum la televizor. El este cunoscut în întreaga lume și pentru benzile desenate care i-au purtat numele.  Primele benzi desenate cu Mickey Mouse au fost făcute de Walt Disney în 1930, iar al doilea personaj semnificativ care i-a urmat lui Mickey a fost Minnie Mouse.  Au apărut doar câteva numere la început, însă seria a fost continuată abia câteva luni mai târziu când au fost introduse și personaje noi precum: Clarabelle Vaca, Horace Horsecollar și Pete cel Rău.

Cu timpul, personajul Mickey Mouse din benzile desenate a urmat un drum tot mai diferit de versiunea sa din animațiile semnate Walt Disney. „Victimă” a multor situații caraghioase în filme, Mickey Mouse își descoperă prin noile publicații firea aventuroasă, talentul de detectiv. Personajul lucrează adeseori de partea autorităților și colaborează cu poliția condusă de șeriful John O’Hara.

 

Pe lângă faptul că cei doi sunt vedete în desene animate și în benzi desenate, cu toții știm cât de populare sunt mascotele Mickey si Minnie. Mickey a jucat un rol important în parcurie Disney de la deschiderea lui Disneyland în 1955 și poate fi găsit și acum împreună cu prietena sa, Minnie, pentru a semna un autograf sau a face poze cu copilașii.

Cei doi au fost, sunt și vor rămâne personaje foarte cunoscute în lumea Diseny și în general în lumea desenelor animate. Nu există copil sau adult care să nu-i cunoască pe cei doi. Aceștia sunt celebri în primul rând pentru modul lor unic și original de a arăta și mai apoi pentru personalotățile lor pline de energie.

Închiriere Mickey și Minnie Mouse - animatoari pentru copii
Cost inchiriere personaj – 100 lei – o singura ora – ANIMATIE STANDARD (de Luni pana Vineri)

Deși îndată ating frumoasa vârstă de 100 de ani, Mickey și Minnie sunt mai energici și mai plini de viață ca niciodată, iar dacă vrei să-i ai ca invitați speciali la petrecerea ta, atunci nu mai sta pe gânduri. Poți fi sigur că toți cei mici se vor îndrăgosti automat de aceste personaje!