Spiderman

Dacă e să întrebăm un băiețel care e eroul lui favorit, probabil mai mult de 80% ar răspunde că e Spiderman. Pe bune acum, cui nu i-ar plăcea să aibă abilități de păianjen și să se poată cățăra pe pereți și pe cele mai înalte clădiri? Ca să nu mai vorbim de costum! Pentru cei mici, Spiderman e un adevărat erou.

 

spiderman animator copii

 

Și chiar dacă numele personajului trebuie(sau ar trebui) să ne ducă cu gândul la înfricoșătorii păianjeni care ne fac zile fripte uneori, costumul drăguț și colorat al personajului ne șterge din minte orice urmă de insectă înfricoșătoare.

Dar care e povestea acestui personaj misterios și de ce a ajuns să fie iubit atât de mult de copii? Și chiar și de cei mari! Ce are acesta mai special față de majoritatea personajelor și a super eroilor?

Povestea lui Spiderman

SpidermanPovestea lui Spiderman toată lumea o știe. Cu toții știm că sub acea mască frumos colorată se ascunde un adolescent pe nume Peter Parker. Acest adolescent, ca mai toți tinerii de vârsta lui, are anumite probleme specifice vârstei. Este nițel tocilar și are, firește, probleme amoroase. Un lucru special pe care l-a identificat și introdus în poveste creatorul personajului, este viața personală a acestuia. În general, super eroii sunt super eroi, dar aici Spiderman nu numai că este super erou, dar trebuie să-și rezolve și problemele cotidiene.

Deși pare o poveste adolescentină despre anxietate, Spiderman este prima poveste cu supereroi ce are complexitatea necesară personajului. Pe lângă lupta cu răufăcătorii, Spiderman trebuie să lupte cu dezamăgirile în dragoste, tragedia morților, dificultăți financiare, singuratatea și confuzia existențială. Vânat de autorități și neînțeles de adulți, Spiderman surprinde majoritatea problemelor cu care se confundă tinerii din ziua de astăzi și probabil acesta este principalul lucru ce atrage un public atât de larg.

Spiderman este unul dintre cele mai cautate personaje care ajung la petrecerile copiilor.

Închiriere Spiderman - animator pentru copii
Cost inchiriere personaj – 100 lei – o singura ora – ANIMATIE STANDARD (de Luni pana Vineri)   Mai multe detalii …

 

Povestea omului păianjen a fost interpretată în multiple feluri. Creatorii sunt Stan Lee și Steve Dikto, iar Spiderman apare pentru prima dată în numărul 15 al revistei Amazing Fantasy în anul 1962. De cum povestea personajului a început să devină din ce în ce mai cunoscută, s-au creat și ecranizări.

 

Cele mai cunoscute filme cu Spiderman sunt cele din trilogia lui Sam Raimi.

 

În Omul Păianjen din 2002, dacă e să privim povestea adolescentului Peter Parker, cu toți știm că aceasta este una tristă. Acesta ajunge să aibă aceste puteri în urma unei mușcături a unui păianjen radioactiv. Dacă la început, puterile par să-l copleșească și să nu înțeleagă exact ce se întâmplă cu el. După moartea unchiului său Ben, Peter învață că odată cu puterile primite vin și responsabilitățile.

 

 

 

În Omul Păianjen 2 din 2004, principalul adversar al lui Spiderman e Dr. Octopus. Dr. Octopus este un om de știință care a reușit să realizeze cea mai puternică baterie din lume, o baterie ce poate înlocui chiar și Soarele. În urma unui experiment eșuat, o explozie îl deformează și ajunge să aibă șase brațe.

 

 

În Omul Păianjen 3 din 2007, Peter este hotărât că trebuie să-și unească destinul de femeia pe care o iubește, anume de Mary Jane Watson. Însă un simbiot din spațiul cosmic îi strică planurile și se unește cu el făcându-l mai rău. Costumul lui devine negru iar puterile i se măresc foarte mult. În acest film, principalii rivali sunt Spiridușul Verde (Harry Osborn), Sandman și Venom (Eddie Brock).

Seria lui Marc Webb are doar două filme, de această dată intitulate Uimitorul Om Păianjen.

În Uimitorul Om Păianjen, povestea clasică prinde viață de această dată prin ochii unui nou personaj, un nou Peter Parker interpretat de Andrew Garfield, iar publicului i se oferă o nouă viziune asupra personalității protagonistului. Tânărul Peter este un tânăr rebel, retras și distant față de ceilalți și încearcă să găsească un răspuns misterului despre identitatea părinților săi. Firește că există și o poveste de dragoste la mijloc, de data aceasta eroul îndrăgostindu-se de o tânără pe nume Gwen Sacy.

 

amazing spiderman

Peter începe să-și descopere puterile să să se folosească de ele pentru a opri infracțiunile din oraș. Pe parcursul evoluției sale, personajul întâlnește diverși inamici. Cei mai preiculoși sunt: Dr Octopus, Venom și Spiridușul Verde, dar printre ceilalți se mai numără și: Spiridușul, Masacru, Electro, Sandman, Craniul Roșu, Scorpionul, Cameleonul, Rino, Misterio, Shocker, Vânătorul Kraven și Regele Pin.

Benzile desenate sunt mult mai complexe, acestea reprezintă în fond și povestea originală. Acolo, eroul are mai mulți inamici sau luptă alături de alți eroi atunci când au scopuri comune.

Închiriere Spiderman - animator pentru copii
Cost inchiriere personaj – 100 lei – o singura ora – ANIMATIE STANDARD (de Luni pana Vineri)  Mai multe detalii …

Indiferent de ce ecranizări luăm în considerare, miezul poveștii rămâne același, iar Spiderman va rămâne permanent unul dintre eroii favoriți ai copiilor. Spiderman rămâne același tânăr cu puteri de păianjen care se luptă cu răufăcătorii cu un costum colorat pe care mulți copii și l-ar dori.

În fond, la cât de bogată este imaginația unui copil, își poate creea el propria poveste, propria versiune de film Spiderman, în care, personajul principal să fie, de ce nu, chiar el!