De 1 Iunie, copiii merita sa se simta centrul Universului culorilor si al veseliei

1-iunieLa fel cum mamicile si taticii sunt sarbatoriti in mod deosebit pentru activitatea lor ca parinti, la fel si copiii merita ca cel putin de 1 Iunie sa simta ca lumea sta la picioarele lor. Chiar daca le oferim
zilnic dragoste si atentie, aceasta zi trebuie sa fie mult mai speciala, de aceea trebuie sa se diferentieze intr-o oarecare masura de restul zilelor.

Cum facem totusi acest lucru? Ii inveselim cu toate armele pe care le avem la dispozitie, petreceri, jocuri, animatori, picturi pe fata, baloane, dulciuri si multe altele. Merita sa facem asta pentru ei, nu doar pentru ca sunt o parte din noi, ci pentru ca in fiecare zi ne lumineaza sufletele ce par ca intineresc de la o zi la alta din ce in ce mai mult, tocmai datorita lor.

                Ziua copilului a existat dintotdeauna?

Chiar la data de 14 decembrie 1954, Adunarea Generala a recomandat ca toate tarile sa instituie la nivel Universal celebra Zi a Copilului. Aceasta a recomandat ca ziua de 1 Iunie sa fie observata ca una de fraternitate la nivel mondial, ce are la baza bunastarea copiilor de pretutindeni. Astfel, se pare ca incepand cu data de 20 noiembrie 1959, Adunarea Generala a adoptat Declaratia Drepturilor Copilului si a stabilit ca aceasta zi sa fie dedicata in totalitate copiilor.

Prin urmare, incepand cu aceasta data, toti copiii trebuie sa fie sarbatoriti in fiecare an la data de 1 Iunie. Cu toate astea, aceasta zi speciala este organizata si in alte luni ale anului, astfel ca, in Argentina, Ziua Copilului are loc in a doua duminica din luna august, in Brazilia pe data de 12 octombrie, in India pe 14 noiembrie, in Japonia pe 5 mai, iar in Turcia pe 23 aprilie.

copii

                Cu toate acestea, se pare ca Romania este in rand cu majoritatea tarilor din intreaga lume. Ziua de 1 Iunie este in totalitate destinata bunei stari ale micutilor de toate varstele.

                Da, este Ziua Copilului, insa cum ar trebui sa o sarbatorim?

                Fiecare bunic, matusa si parinte doreste sa ii ofere in aceasta zi speciala mult mai multa caldura, dragoste, afectiune si atentie decat de obicei. Totusi, depinde de ceea ce isi doreste fiecare sa organizeze pentru micutul lui.

Cu toate acestea, majoritatea parintilor se pare ca prefera sa le organizeze o petrecere surpriza. Pentru a aranja cum se cuvine, dar si pentru a le reda celor mici cele mai colorate zambete, adultii decid sa ceara ajutorul unei echipe specializate care sa fie capabila sa ii incante pe toti.

Se pare ca animatorii de petreceri sunt la mare cautare si in acest an, tocmai pentru ca s-a dovedit a fi un adevarat succes o astfel de festivitate in care rasetele si buna dispozitie graviteaza in jurul tuturor.

Nimic nu este mai important pentru un parinte decat sa isi stie copilul in siguranta si cu zambetul pe buze. Tocmai de aceea, decizia de a colabora cu unul sau mai multi animatori de petreceri pentru copii pare a fi cea mai potrivita. De fapt, nici macar nu s-ar putea da gres cu un astfel de moment de o incarcatura pozitiva deosebit de consistenta.

Astfel, ce ramane de facut? Sa solicitati prezenta unui animator care sa intre in pielea personajului din poveste sau din desenele animate pe care copilul il admira in mod deosebit. Veti vedea ca nimic nu il va face mai fericit de 1 Iunie decat o mica petrecere alaturi de cei mai buni prieteni, fascinati de super eroul sau printesa favorita.